Dobrodošli na službenu stranicu Općine Bale!

Općina Bale Valle

Poštovani posjetitelji, dragi prijatelji,

Stranica koja je pred Vama napravljena je s ciljem da bude koristan izvor informacija kako našim sugrađanima tako i svim ostalim subjektima/dionicima.

Kroz posljednjih desetak godina Općina Bale po/zahvaljujući svojim postignućima i projektima poznata širom, a usudili bi se reći i izvan granica Lijepe naše.Bale su danas postale prepoznatljiva turistička destinacija koju mnogi izabiru kao mjesto svog odmora, radi bogate kulturne baštine,netaknutog i čistog mora te gostoljubivosti domaćina.

Naš cilj je bio omogućiti našim sugrađanima bolji i kvalitetniji život te im omogućiti ostanak u njihovom rodnom mjestu. U tome smo, nadamo se, uspjeli, te ćemo i dalje ulagati napore u poboljšanje životnog standarda naših sugrađana. Također, nastojimo omogućiti poduzetnicima i vlasnicima obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava stabilnu klimu za njihova ulaganja. Tom smo cilju posvećeni već četvrti mandat. Baljani su nam iskazali ogromno povjerenje na zadnjim lokalnimizborima, a mi se nadamo da nećemo nikoga iznevjeriti. Upravo posvećeni toj ideji stavili smo sva naša znanja, vještine i sposobnosti na raspolaganje našim sugrađanima. Uvijek želimo čuti razna razmišljanja, ideje, prijedloge, jer samo zajedno možemo graditi bolju budućnost našeg mjesta.

Na ovim stranicama naći ćete informacije o našem radu, sportskim, kulturnim i inim udrugama, pronaći ćete informacije i o našoj turističkoj ponudi, našoj povijesti i kulturnim manifestacijama...

Dobrodošli!

Edi Pastrovicchio, Načelnik Bala


Baljanske novosti

Sergio Piutti darovao 45 litara tekućine koja život znači

U čast Sergiu Piuttiju koji je 101 put poklonio krv danas je u gradskoj palači u Balama upriličen svečani prijem. Prijem je upriličen i u povodu 100. obljetnice darivanja krvi koju je organizirao načelnik Bala Edi Pastrovicchio. Uz čestitke humanitarcu i uručivanje zahvalnice, načelnik mu je zahvalio na ustrajnosti i plemenitosti te istaknuo da se...

Nova LED rasvjeta u Balama, Golašu i Krmedu

Samo šest mjeseci trebalo je proći od natječaja do stavljanja u funkciju novih rasvjetnih tijela za Općinu Bale i naselja Krmed i Golaš. Naime, u travnju je Općina raspisala natječaj i paralelno kandidirala projekt tražeći od Fonda za energetsku učinkovitost njegovo sufinaciranje.

- Riječ je o projektu modernizacije javne rasvjete kojim će se sva...