Dobrodošli na službenu stranicu Općine Bale!

Općina Bale Valle

Poštovani posjetitelji, dragi prijatelji,

Stranica koja je pred Vama napravljena je s ciljem da bude koristan izvor informacija kako našim sugrađanima tako i svim ostalim subjektima/dionicima.

Kroz posljednjih desetak godina Općina Bale po/zahvaljujući svojim postignućima i projektima poznata širom, a usudili bi se reći i izvan granica Lijepe naše.Bale su danas postale prepoznatljiva turistička destinacija koju mnogi izabiru kao mjesto svog odmora, radi bogate kulturne baštine,netaknutog i čistog mora te gostoljubivosti domaćina.

Naš cilj je bio omogućiti našim sugrađanima bolji i kvalitetniji život te im omogućiti ostanak u njihovom rodnom mjestu. U tome smo, nadamo se, uspjeli, te ćemo i dalje ulagati napore u poboljšanje životnog standarda naših sugrađana. Također, nastojimo omogućiti poduzetnicima i vlasnicima obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava stabilnu klimu za njihova ulaganja. Tom smo cilju posvećeni već četvrti mandat. Baljani su nam iskazali ogromno povjerenje na zadnjim lokalnimizborima, a mi se nadamo da nećemo nikoga iznevjeriti. Upravo posvećeni toj ideji stavili smo sva naša znanja, vještine i sposobnosti na raspolaganje našim sugrađanima. Uvijek želimo čuti razna razmišljanja, ideje, prijedloge, jer samo zajedno možemo graditi bolju budućnost našeg mjesta.

Na ovim stranicama naći ćete informacije o našem radu, sportskim, kulturnim i inim udrugama, pronaći ćete informacije i o našoj turističkoj ponudi, našoj povijesti i kulturnim manifestacijama...

Dobrodošli!

Edi Pastrovicchio, Načelnik Bala


Baljanske novosti

I u Balama izdaju građevinsku dozvolu

U poslovnoj zgradi Općine Bale, u Istarskoj ulici na broju 13. od jučer se nalazi novouređeni Odsjek za prostorno uređenje i gradnju Istarske županije, koji je iz Rovinja preseljen u ovu pitoresknu Općinu. U Rovinju također nastavlja s radom ova služba.

Svečanom otvaranju uz župana Valtera Flega, koji je istaknuo da je ovo dobar primjer...

Bale dobile 2 milijuna kuna za pročistač otpadnih voda

Općina Bale, zahvaljujući sredstvima IPARD-a i novcima iz Europskih fondova, posljednjeg je mjeseca u godini dobila više od dva milijuna kuna. Sredstva su već legla na općinski račun i gledajući red veličina predstavljaju oko 20 posto baljanskog proračuna. Sredstva su osigurana zahvaljujući odlično odrađenom projektu djelatnika općine i...