Dobrodošli na službenu stranicu Općine Bale!

Općina Bale Valle

Poštovani posjetitelji, dragi prijatelji,

Stranica koja je pred Vama napravljena je s ciljem da bude koristan izvor informacija kako našim sugrađanima tako i svim ostalim subjektima/dionicima.

Kroz posljednjih desetak godina Općina Bale po/zahvaljujući svojim postignućima i projektima poznata širom, a usudili bi se reći i izvan granica Lijepe naše.Bale su danas postale prepoznatljiva turistička destinacija koju mnogi izabiru kao mjesto svog odmora, radi bogate kulturne baštine,netaknutog i čistog mora te gostoljubivosti domaćina.

Naš cilj je bio omogućiti našim sugrađanima bolji i kvalitetniji život te im omogućiti ostanak u njihovom rodnom mjestu. U tome smo, nadamo se, uspjeli, te ćemo i dalje ulagati napore u poboljšanje životnog standarda naših sugrađana. Također, nastojimo omogućiti poduzetnicima i vlasnicima obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava stabilnu klimu za njihova ulaganja. Tom smo cilju posvećeni već četvrti mandat. Baljani su nam iskazali ogromno povjerenje na zadnjim lokalnimizborima, a mi se nadamo da nećemo nikoga iznevjeriti. Upravo posvećeni toj ideji stavili smo sva naša znanja, vještine i sposobnosti na raspolaganje našim sugrađanima. Uvijek želimo čuti razna razmišljanja, ideje, prijedloge, jer samo zajedno možemo graditi bolju budućnost našeg mjesta.

Na ovim stranicama naći ćete informacije o našem radu, sportskim, kulturnim i inim udrugama, pronaći ćete informacije i o našoj turističkoj ponudi, našoj povijesti i kulturnim manifestacijama...

Dobrodošli!

Edi Pastrovicchio, Načelnik Bala


Baljanske novosti

Poziv građanima

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, posjetit će 16. rujna Bale. Pozivamo sve građane na druženje s Predsjednicom  na Trgu Tomasa Bemba u 10 sati.

Predsjednica od ponedjeljka boravi u Istri, pa je za jedno od mjesta svog posjeta izabrala i Bale gdje će se družiti s građanima, razgovarati s njima i tradicionalno se slikati.

...

Baljanska noć

Poštovani,

zbog vremenskih neprilika 1. kolovoza bili smo prisiljeni otkazati zabavni dio programa Baljanske noći, naše tradicionalne fešte. Naše druženje nastavit ćemo 8. kolovoza kada će nastupiti Koktelsi te Tomislav Bralić i Klapa Intrade, a bit će izvučeni i dobitnici vrijednih nagrada naše lutrije - automobila Citroen C1, skutera,...