Novosti

Pinca fest i izvlačenje dobitnika nagradne igre Glasa Istre u Balama

Općina Bale Valle

U organizaciji Turističke zajednice i Općine Bale, a u prostorima reprezentativne palače Soardo-Bembo u subotu se prvi puta održala Pinca fest i turnir u pičenju jaja.Također na Pinca festu bilo je i izvlačenje dobitnika nagradne igre Glasa Istre.

Više o tome pročitajte u tiskanom izdanju Glasa Istre kojeg možete preuzeti ovdje.

Indeks razvijenosti gradova i općina: Bale u najvišoj petoj skupini

U okviru FINA-ine analize i usporedbe rezultata poduzetnika sa sjedištem u gradovima i općinama Republike Hrvatske, od ukupno 556 gradova i općina, 26 ih je, prema indeksu razvijenosti, svrstano u najvišu, petu skupinu, s indeksom razvijenosti većim od 125 %. Tako je i Općina Bale i ove godine na petom mjestu u Istri po indeksu razvijenosti.

Naime, prema ovoj statistici koja je uvedena radi što objektivnijeg mjerenja stupnja razvijenosti svih...

Istarski župan Valter Flego u četvrtak je posjetio Općinu Bale

Općina Bale Valle

Istarski župan Valter Flego u četvrtak je posjetio Općinu Bale, gdje se sastao s načelnikom Edijem Pastrovicchiom i njegovim suradnicima. Radnom sastanku prisustvovali su i načelnik županijske uprave Istarske županije Valerio Drandić, predsjednik Općinskog vijeća Vedran Šetić, direktor Turističke zajednice Sandi Drandić te predstavnik Forlanette d.o.o. Ennio Malusa'. Načelnik Edi Pastrovicchio upoznao je župana s radom i aktivnostima Općine...

Ovaj tjedan počinju radovi na proširenju groblja u Balama

Općina Bale započinje sa radovima na proširenju istočnog dijela mjesnog groblja. Izvođač je Vladimir Gortan d.d. Pazin. Rok završetka investicije vrijedne 1.300.000,00 kuna planiran je za kraj svibnja.

Navedenim proširenjem dobiva se 117 ukopnih mjesta i to: 11 grobnica sa 3 grobna mjesta, 9 grobnica sa 6 grobna mjesta i 30 zemljanih grobova.Projektom je predviđena izgradnja vodovoda i drenaže te vanjska javna rasvjeta.

Više o tome možete...

Desetogodišnji put ka uspjehu

Općina Bale Valle

- Nemamo čarobnu formulu uspjeha, izuzev velike želje svih stanovnika da učine nešto za svoj kraj, svoje dvorište i familiju.  Možda, je upravo formula u tome da smo u jednom trenutku, a govorim o počecima dvije tisućitih, kada smo bili na rubu, odnosno slovili kao zapušten kraj, osnivali Udrugu građana Mon Perin i rekli dosta. Te 2004. pokrenuta je inicijativa kojom smo svjesno i savjesno počeli mijenjati svoju budućnost, ali i budućnost naše...

Stranica 1 od ukupno 16 stranica  1 2 3 >  Last ›