Novosti

Svečano obilježen Dan općine Bale

U petak je službeno obilježen Dana općine Bale i baljanskog zaštitnika, blaženog Julijana.

Svečanost je održana u palači Bembo, a tom su prilikom uručena priznanja zaslužnim građanima i  udrugama. Povelju Općine iz ruku načelnika Edija Pastrovicchija ove su godine dobili dr.sc. Sandro Cergna-za izradu rječnika baljanskog dijalekta i izniman doprinos u očuvanju kulturne i povijesne baštine Bala, UDRUGA „EIA”- za vrijedan doprinos u promicanju...

U Balama održan 42. susret limenih glazbi Istre

U Balama je 29.04.2017.godine održan susret limenih glazbi Istre. Na susretu je bilo 20-ak orkestara iz Istre (hrvatska, slovenska i talijanska Istra) sa ukupno 800-tinjak izvođača.

Svaki orkestar je na početku prodefilirao uz taktove koračnica glavnom ulicom općinskog središta, da bi se svi zajedno ujedinili na placi gdje su prisutne pozdravili župan Valter Flego i načelnik Edi Pastrovicchio. Zabava je trajala do kasno u noć.

Susret puhačkih...

Pinca fest i izvlačenje dobitnika nagradne igre Glasa Istre u Balama

Općina Bale Valle

U organizaciji Turističke zajednice i Općine Bale, a u prostorima reprezentativne palače Soardo-Bembo u subotu se prvi puta održala Pinca fest i turnir u pičenju jaja.Također na Pinca festu bilo je i izvlačenje dobitnika nagradne igre Glasa Istre.

Više o tome pročitajte u tiskanom izdanju Glasa Istre kojeg možete preuzeti ovdje.

Indeks razvijenosti gradova i općina: Bale u najvišoj petoj skupini

U okviru FINA-ine analize i usporedbe rezultata poduzetnika sa sjedištem u gradovima i općinama Republike Hrvatske, od ukupno 556 gradova i općina, 26 ih je, prema indeksu razvijenosti, svrstano u najvišu, petu skupinu, s indeksom razvijenosti većim od 125 %. Tako je i Općina Bale i ove godine na petom mjestu u Istri po indeksu razvijenosti.

Naime, prema ovoj statistici koja je uvedena radi što objektivnijeg mjerenja stupnja razvijenosti svih...

Istarski župan Valter Flego u četvrtak je posjetio Općinu Bale

Općina Bale Valle

Istarski župan Valter Flego u četvrtak je posjetio Općinu Bale, gdje se sastao s načelnikom Edijem Pastrovicchiom i njegovim suradnicima. Radnom sastanku prisustvovali su i načelnik županijske uprave Istarske županije Valerio Drandić, predsjednik Općinskog vijeća Vedran Šetić, direktor Turističke zajednice Sandi Drandić te predstavnik Forlanette d.o.o. Ennio Malusa'. Načelnik Edi Pastrovicchio upoznao je župana s radom i aktivnostima Općine...

Stranica 3 od ukupno 19 stranica  < 1 2 3 4 5 >  Last ›