Novosti

Dani općine Bale

Općina Bale Valle

Svečana sjednica Općinskog vijeća i otvaranje prvog obiteljskog hotela La Grisa bili su "točka na i" subotnjih događanja u pitoresknim Balama, održanih u povodu Dana općine i baljanskog zaštitnika, blaženog Julijana.

Sjednica vijeća održana je na Trgu Tomasa Bemba, a tom su prilikom uručena priznanja zaslužnim građanima, tvrtkama i institucijama, koji su, kako se čulo s govornice, doprinijeli da se dobar glas o ovom gradiću daleko čuje.

...

Fešta za vrhunac ljeta

Općina Bale Valle

Tradicionalna Baljanska noć okupila je velik broj posjetilaca. To i ne čudi kada se zna da Bale i ove godine ruše svoje turističke rekorde. U kampovima na obali boravi 2.100 turista, a do 5. kolovoza ostvareno je 110 tisuća noćenja, gotovo petinu više nego prošle godine. Uz  to u Balama uz tradicionalni ferragosto boravi velik broj ovdašnjih iseljenika.

Organizatori iz Općine Bale, njena Turistička zajednica i Zajednica Talijana priredili su...

Mon Perin investira više od milijun kuna

Općina Bale Valle

Redovna skupšti­na trgovačkog društva Mon Perin. koje je osnovala istoi­mena udruga usvojila je sve predložene odluke. Opuno­moćenici 878 udjelnlčara su odlučili da se dobit nakon oporezivanja iz prošle godine u iznosu od 516 tisuća kuna rasporedi u zadržanu dobit. Direktor društva Kristijan Dubinko je pojasnio udjelničarima da je prošle godine društvo ostvarilo 11,3 miliju­na kuna prihoda i 10,6 miliju­na kuna rashoda. Noćenja u dva autokampa,...

Startao 5. Last Minute Open Jazz

Općina Bale Valle

Festival 5. Last Minute Open Jazz Festival 2011. otvoren je jučer navečer na prepunom Trgu Tomasso Bembo u Balama koncertima Matija Dedić Trija i ZZ Quarteta kojeg predvodi gitarist Ratko Zjača.

Matija Dedić, jazz pijanist i skladatelj svojim je nastupom oduševio brojnu publiku te dokazao zašto je jedan od najuspješnijih i najtalentiranijih jazz glazbenika kod nas i šire.

U drugom djelu prvog dana održavanja Last minute Open Jazz Festivala...

Potpisan ugovor o uređenju palače Bembo

Općina Bale Valle

U sjedištu Zajednice Talijana Bale svečano je potpisan dugo očekivan ugovor o početku radova u budućem sjedištu zajednice u palači Bembo. Ugovor su potpisali Silvio Delbello, predsjednik Narodnog sveučilišta u Trstu, Furio Radin, predsjednik Talijanske unije, Maurizio Tremul, predsjednik izvršnog odbora Talijanske unije, Rosanna Berne', predsjednica Zajednice Talijana Bala te u ime izvodača radova, baljanske tvrtke Vallis, član uprave  Vladimir...

Stranica 16 od ukupno 20 stranica ‹ First  < 14 15 16 17 18 >  Last ›