Novosti

Dizajn i opremanje novog rovinjskog hotela - Made in Bale

Općina Bale Valle

Moderan ambijent novog boutique hotela "Delfin" i restorana "Tramonto" u Rovinju, preko puta škvera, rezultat je baljanske pameti, kreativnosti i vještina. Unutarnje je uređenje objekta osmislila dizajnerica interijera Liv Baričević iz Bala, a opremanje drvenarijom povjereno je baljanskoj stolariji "Vlado" u vlasništvu njenog muža Zorana i brata mu Aleksa Baričevića. Posao na novom privatnom luksuznom hotelu s 12 soba, koji svakog dana očekuje kategorizaciju s četiri zvjezdice, upravo je završen. Ipak, kako čujemo od Baričevića i Stefana Mužine, direktora hotela, već stižu pozitivne kritike ljudi iz svijeta turizma i ugostiteljstva.

Orahovo drvo

- Unutarnje je uređenje bazirano na plemenitom drvu, prvenstveno orahu. Modernističke linije nove građevine oplemenili smo prirodnim materijalima da bismo dobili na toplini. I svaki je detalj pomno biran, rekla nam je Liv Baričević dok nas je provodila kroz hotel koji spaja moderan štih i suvremene trendove uređenja sa suptilno podmetnutim "vintage" detaljima. Sve to prostoru, i sobama i onom javnom dijelu, daje intimnu, pa i domaću notu.

- Zaista je puno toplije i od mnogih dizajnerskih hotela u okruženju. I da, pazilo se na svaki detalj, da pribor za jelo bude usklađen s lusterima, vaze odgovaraju čašama, tanjuri boji zida. I uniforme osoblja su posebno odabrane, kaže Mužina.

Liv je dizajnirala interijere i Obrtničke komore Rovinja i Vijećnicu općine Bale, no ovo joj je bio jedan od zahtjevnijih poslova. Kaže da je, nakon prihvaćanja osnovnih zahtjeva investitora, dobila potpuno odriješene ruke. No, hotel je namijenjen turistima pa se samo nametnulo da, nakon što je postavila kostur dizajna, u suradnji s Mužinom i osobljem dodatno razvija koncept ne zanemarujući funkcionalnost. Mada stolarska radionica, koja ime nosi po ocu Vladi, ima puno narudžbi, pravim se pogotkom smatra kada objektima koje opremaju svojim proizvodima završni pečat daje Liv.

Desetak zaposlenika

- Naša je stolarija dobro opremljena pa tradicionalne materijale možemo obraditi suvremenim tehnikama. Na drvenim elementima za "Delfin" bilo je zahtjevnih zadataka, poput urezivanja vizura Rovinja i dupina te komplicirane izrade brojeva soba. Zahvaljujući bratu Aleksu koji koristi CNC tehnologiju, sve je uspješno odrađeno, kaže Zoran Baričević. Iz stolarije "Vlado", koja zapošljava desetak radnika, u restoran su stigle upečatljive dizajnerske stolice, stolovi i šank. Baljani potpisuju i svu drvenariju u hotelu. Osim orahom, u velikoj su se mjeri koristili medijapanom obojanim u prirodne boje i pogodnim za maštovita izražavanja u prostoru. U sobama u oko upadaju ormarić i ogledala u obliku šesterokuta - heksagon je svojevrsni lajtmotiv ovih kompjuteriziranih soba malog luksuznog hotela.

Za stolare iz Bala ni nakon ovog izvršenog posla nema pauze. Već odrađuju silne narudžbe i za druge objekte, poput Infobipa u Vodnjanu i hotela La Grisa u Balama. I Liv dobiva nove ponude za uređenja. Dotle se 20-ak djelatnika hotela priprema za otvaranje i prijem prvih gostiju. Kako Mužina navodi, interesa već ima iz inozemstva, čak i iz Saudijske Arabije.

"Craft" čokolade…

- Spremni smo za četiri zvjezdice, s time da će usluga biti na razini pet. Imamo urbani restoran s vinskom kartom vina iz Istre, Hrvatske, ali i Italije i Francuske te s velikim izborom pjenušaca. Mini-bar zamišljen je kao "craft" verzija čokolada, šampanjca, grickalica, poručuje Mužina s terase restorana koji naziv "Tramonto" duguje pogledu na stari grad i zaljev. Velika staklena stijena koja dijeli zatvoreni dio restorana od terase, objašnjava Liv Baričević, u cijelosti se otvara prema rovinjskom akvatoriju.

Gostima tablet i karta za muzej

Hotel "Delfin" raspolagat će s 12 soba, od kojih je šest s pogledom na more. Kako Mužina objašnjava, ne samo da su sobe potpuno kompjuterizirane, nego će gosti za vrijeme boravka na korištenje dobiti tablet da bi imali siguran signal i dok su na plažama koje nisu pokrivene WiFi-jem. Svaki gost, što je zanimljiv znak pažnje, dobiva i karte za rovinjski muzej, čime domaćini žele poticati i kulturna zbivanja u gradu. Zakupili su veći broj parkirnih mjesta, a automobile gostiju, po potrebi, odvozi i dovozi osoblje hotela. (Zvjezdan STRAHINJA, snimio Dejan ŠTIFANIĆ)