Novosti

Potpisan Sporazum o suradnji na izgradnji širokopojasne infrastrukture

Općina Bale Valle

Svečanom činu potpisivanja dokumenta su pristupili gradonačelnici i načelnici, odnosno njihovi zamjenici, gradova Rovinj-Rovigno i Vodnjan-Dignano, te općina Bale-Valle, Kanfanar, Žminj i Svetvinčenat.

Cilj ovog projekta jest da brzi internet stigne do svake kuće i poslovnog subjekta na području svih uključenih jedinica lokalne samouprave

Gradonačelnik Rovinja-Rovigno Marko Paliaga, zamjenik gradonačelnika Vodnjana-Dignano, Enea Codacci te...

Potpisan sporazum za brži internet

Općina Bale Valle

Zamjenik gradonačelnika Grada Rovinja-Rovigno danas je sa Hrvatskim telekomom d.d. potpisao Sporazum o partnerstvu u provedbi projekta razvoja širokopojasnog pristupa za projektno područje koje obuhvaća gradove Rovinj-Rovigno i Vodnjan-Dignano te općine Bale-Valle, Kanfanar, Svetvinčenat i Žminj. HT će za navedeni projekt tražiti sufinanciranje iz strukturnih fondova Europske unije, točnije do 21. veljače prijaviti će ga u okviru Ograničenog...

'L Valeʃ per i fioi

Općina Bale Valle

Ove godine će naši mališani u prigodnim paketićima koje ćemo podijeliti povodom božićnih i novogodišnjih blagdana dobiti i radnu bilježnicu ''L Valeʃ per i fioi''  iz koje će moći naučiti riječi baljanskog narječja. Knjižica je napravljena u sklopu projekta DERSII u sklopu projekta očuvanja istriotskog govora i prevedena je na baljanskom narječju od naše vijećnice Dee Lordanić. Izdavač je Zajednica talijana Bale.

Anche quest'anno, in occasione...

Prijam mladog sportaša Mateja Žufića

Općina Bale Valle

Na temelju ostvarenog odličnog sportskog rezultata Općinski načelnik Edi Pastrovicchio, zamjenik načelnika Sandi Drandić i Pročelnica Irina Gobbato, u općinskoj vijećnici danas su organizirali prijam za mladog sportaša Mateja Žufića iz Golaša, prvaka Hrvatske u kronometar utrkama u disciplini A11 kronometar vožnje klasa 3 serijski +1600.

23- godišnji Matej Žufić član je AK Istra Racing Team iz Pazina a u prvenstvu Hrvatske u kronometar utrkama...

Načelnik Bala Edi Pastrovicchio i zamjenik načelnika Fabrizio Fioretti posjetili Rostu

Općina Bale Valle

Načelnik Općine Bale Edi Pastrovicchio i zamjenik načelnika iz reda pripadnika talijanske nacionalne manjine Fabrizio Fioretti ovog su produženog vikenda bili uzvanici u Općini Rosta u Italiji povodom njihovog nacionalnog blagdana. Na svečanosti su bili prisutni i predstavnici općine Bojnice iz Slovačke koji su kao i Bale bratimljeni sa Općinom Rostom te nekolicina baljana koji žive u Torinu.

Stranica 1 od ukupno 26 stranica  1 2 3 >  Last ›