Novosti

'L Valeʃ per i fioi

Općina Bale Valle

Ove godine će naši mališani u prigodnim paketićima koje ćemo podijeliti povodom božićnih i novogodišnjih blagdana dobiti i radnu bilježnicu ''L Valeʃ per i fioi''  iz koje će moći naučiti riječi baljanskog narječja. Knjižica je napravljena u sklopu projekta DERSII u sklopu projekta očuvanja istriotskog govora i prevedena je na baljanskom narječju od naše vijećnice Dee Lordanić. Izdavač je Zajednica talijana Bale.

Anche quest'anno, in occasione...

Prijam mladog sportaša Mateja Žufića

Općina Bale Valle

Na temelju ostvarenog odličnog sportskog rezultata Općinski načelnik Edi Pastrovicchio, zamjenik načelnika Sandi Drandić i Pročelnica Irina Gobbato, u općinskoj vijećnici danas su organizirali prijam za mladog sportaša Mateja Žufića iz Golaša, prvaka Hrvatske u kronometar utrkama u disciplini A11 kronometar vožnje klasa 3 serijski +1600.

23- godišnji Matej Žufić član je AK Istra Racing Team iz Pazina a u prvenstvu Hrvatske u kronometar utrkama...

Načelnik Bala Edi Pastrovicchio i zamjenik načelnika Fabrizio Fioretti posjetili Rostu

Općina Bale Valle

Načelnik Općine Bale Edi Pastrovicchio i zamjenik načelnika iz reda pripadnika talijanske nacionalne manjine Fabrizio Fioretti ovog su produženog vikenda bili uzvanici u Općini Rosta u Italiji povodom njihovog nacionalnog blagdana. Na svečanosti su bili prisutni i predstavnici općine Bojnice iz Slovačke koji su kao i Bale bratimljeni sa Općinom Rostom te nekolicina baljana koji žive u Torinu.

Prva sjednica Dječjeg općinskog vijeća

Općina Bale Valle

Prva sjednica Dječjeg općinskog vijeća održana je jučer, u 18h u općinskoj vijećnici Općine Bale. Sjednicu je vodila Voditeljica dječjeg općinskog vijeća i članica Koordinacijskog odbora Općina Bale –prijatelj djece Danijela Drandić. Na sjednici su članovi Dječjeg vijeća predlagali aktivnosti i davali ideje koje će ugraditi u Program rada Dječjeg vijeća koji će se donijeti na sljedećoj sjednici....

PRIJEM ZA ODLIKAŠE

Općina Bale Valle

Nakon prijema najboljih sportaša, Načelnik Općine Bale Edi Pastrovicchio održao je danas, 05. srpnja 2019. godine u Kaštelu prijem za izvrsne učenike iz Općine Bale osnovnih i srednjih škola.

Iz Osnovne škole to su: Tania Sejdinović, Nika Drandić, Sara Šabić, Marta Tolić, Antea Baričević, Maja Eva Leko, Agata Vratović, Mia Žufić, Lara Kukec, Karla Drandić, Philip Paretić i Antonella Drandić

Iz srednje škole to su: Ana Mišan, Rene Nicole Bissi,...

Stranica 1 od ukupno 26 stranica  1 2 3 >  Last ›