City
Thumbnail Novosti

BALE: Svijetli primjer socijalne politike i brige za mlade

18.06.2019

U Balama je u utorak održana tiskovna konferencija na kojoj su vodeći ljudi te općine dokazali svoju brigu za najmlađe sumještane.

Da su Bale općina u kojoj se već dugi niz godina provodi u Hrvatskoj jedinstvena socijalna politika, posebno usmjerena mladim ljudima, već se odavno zna.

To su predstavnici Općine dokazali još jednom danas u velebnoj palači Soardo-Bembo, gdje je održan prijem za uspješne mlade Baljane, ali i predstavljen projekt Bala – Općine prijatelja djece i osnivanja Dječjeg gradskog vijeća, čime su djeca te Općine dobila svoju gradonačelnicu Maju Evu Leko i zamjenicu gradonačelnice Noemi Palaziol.

Već dugi niz godina u Balama se organizira "Čeripnja fest" humanitarnog karaktera, pa su tako na inicijativu ravnateljica, prikupljena sredstva u iznosu 6.500,00 kuna ove godine usmjerena kupnji informatičke opreme za područna odjeljenja dječjih vrtića "Neven" i "Naridola" u Balama.

Bonom u vrijednosti od 800,00 kuna nagrađeni su i istaknuti baljanski sportaši: Lara Kukec, najbolja istarska kadetkinja u gađanju zračnom puškom na 10 metara te vodeći na rang listi Teniskog saveza IŽ u kategoriji djevojčica i dječaka U16 Mia Žufić i Stefan Djokić. ( Javlja portal IstraIn).