City
Thumbnail Novosti

Bale u vrhu općina koje bilježe rast stanovništva u Hrvatskoj

18.01.2022

Popis stanovništva u Istarskoj županiji pokazao je ukupno pad broja stanovnika dok se Općina Bale nalazi u pozitivnim brojkama, te je među osam općina u Istri gdje je zabilježen rast broja stanovnika. Općina Bale bilježi porast od gotovo 4% prema zadnjem popisu stanovništva. Naime prema objavljenim rezultatima Državnog zavoda za statistiku Općina Bale ima 1168 stanovnika.

Načelnik Općine Bale dobre demografske rezultate pripisuje u prvom redu aktivnostima i pogodnostima koje Općina nudi svojim stanovnicima, a time privlači i građane iz drugih krajeva.
Smatram kako je pozitivan trend povećanja broja stanovnika općine posljedica brojnih aktivnosti i značajnih ulaganja u razne segmente društva kako bi mještani imali što bolje i kvalitetnije uvjete za život. Ovakav porast me nije iznenadio. Ovi pozitivni demografski pokazatelji govore, prije svega, da za Bale nema straha za budućnost-izjavio je načelnik Bala Edi Pastrovicchio.

Rast broja stanovnika, dodaje, pred Općinu stavlja i brojne izazove, pa se stalno ulaže u infrastrukturu, poticajne mjere za poduzetnike, stvaranje uvjeta za rad i život mladih obitelji, kao i drugih skupina društva.