City
Thumbnail Novosti

Baljanski vatrogasci bogatiji za novo vozilo za gašenje požara

11.12.2020

Jučer je načelnik Općine Bale Edi Pastrovicchio simbolično predao ključeve novog vatrogasnog vozila predsjedniku DVD -a Bale Vedranu Šetiću i zaželio im da ga čim manje koriste. Cijena nabavljenog vozila iznosi 580.000,00 kn a koju će za DVD podmiriti Općina Bale iz svoga proračuna.

Vozilo je namijenjeno za požare šumskog i otvorenog prostora s pogonom na sve kotače, kapacitetom od 4.000 litara vode i crpkom srednjeg tlaka.

Nabavili smo vozilo kojim ćemo kvalitetnije, brže i lakše pružati naše usluge, odnosno štititi imovinu naših mještana i gostiju. Vozilo je polovno, očuvano, servisirano i preuređeno po našim zahtjevima. Vozilo je opremljeno spremnikom vode od 4000 lit, Ziegler pumpa srednji tlak, dva vitla dužine 40 m, pogon 4x4, blokade svih diferencijala, samozaštita kabine i podvozja. Opremljeno je raznom vatrogasnom opremom i armaturom za gašenje požara. Ovim putem želim se zahvaliti Općini Bale na čelu sa našim načelnikom što su osigurali sredstva za nabavku kamiona i time još jednom pokazali koliko razumiju važnost i podržavaju rad DVD-a. Želim se zahvaliti i svim članovima DVD-a na svakoj minuti vlastitog vremena kojeg ste poklonili DVD-u, jer da nema Vašeg rada i požrtvovnosti, nebi bilo ni DVD-a izjavio je predsjednik DVD-a Vedran Šetić.