City
Thumbnail Novosti

Ministar turizma Gari Cappelli sa suradnicima posjetio Bale

03.06.2020

"Svaki put kad dođem u Istru, ovdje je sve ljepše!", izjavio je danas ministar turizma Gari Cappelli prilikom posjeta Balama, istarskoj općini koja se u zadnjih dva desetljeća u potpunosti transformirala i razvila upravo zahvaljujući velikim investicijama u turizam.

Najveći investitor baljanska je tvrtka Mon Perin koja nakon što se podizanjem ljestvice kvalitete smještaja i usluge čvrsto pozicionirala na tržištu kamping turizma, sad isti iskorak čini i u sektor luksuznih vila za odmor. Prvi rezultat tog iskoraka Mon Perina iz kamping turizma impresivna je Villa Noble u koju je ta tvrtka investirala više od 13,5 milijuna kuna, a koju je, uz svoje domaćine, načelnika Bala Edija Pastrovicchia i direktora Mon Perina Massima Piuttija, obišao ministar Cappelli sa suradnicima.

Moderna i suvremeno opremljena vila može primiti do šest odnosno do 12 gostiju, a ovisno o tome i cijena noćenja u njoj kreće se između 900 i 1800 eura. Prve goste primit će već ove subote, a usprkos nedaćama koje je svima koji se bave turizmom donijela pandemija koronavirusa, u Mon Perinu očekuju da bi je ovog ljeta mogli popuniti na više od 60 dana.

- Ovo je jedna fantastična investicija Mon Perina, a ovakve vile i sličan smještaj, uz kampove i nautiku će u ovoj godini svakako biti u prednosti pred ostalim segmentima naše turističke ponude. Blizina i kvaliteta ovakvog smještaja definitivno je veliki potencijal hrvatskog turizma i vjerujem da će on to znati iskoristiti, poručio je u Balama ministar Cappelli. (napisao i fotografirao Glas Istre: Milan Pavlović)