City
Thumbnail Novosti

Mon Perin i Općina Bale osigurali krov nad glavom za 13 obitelji na potresom uništenom području

04.01.2021

Općina Bale i Mon Perin na čijem je čelu ugledni istarski poduzetnik Plinio Cuccurin odlučili su se aktivno uključiti u pomoć potresom pogođenim područjima Petrinje, Gline, Siska i okolice.

Jutros je iz Bala put Banovine krenulo devet mobile homeova Mon Perina, kompletno opremljenih za normalan život, kao i četiri kamp kućice privatnih donatora, također sa svom potrebnom opremom i prehrambenim namirnicama.

Općina Bale pak u realizaciji vrijedne pomoći daje punu podršku u svakom smislu te određenu financijsku donaciju. Načelnik Bala Edi Pastrovicchio potvrdio nam je da se unaprijed zna kome će se u Petrinji, Glini i Sisku dostaviti i mobile homeovi i kamp kućice.

„Obzirom da se sumnja u funkcioniranje sustava na tom području, odlučili smo se unaprijed izabrati obitelji kojima će se dodijeliti naša pomoć. Prioritet smo dali obiteljima koje su izgubile svoje kuće i koje imaju više članova obitelji“, kaže Pastrovicchio.

Na taj način osigurava se krov nad glavom za 13 obitelji koje su u potresu izgubile sve što su imale.

Predstavnici Mon Perina, Općine Bale, rovinjskog Crvenog križa i DVD-a Bale mobile homeove i kamp kućice isporučit će im danas tijekom dana.( piše Glas Istre)