City
Thumbnail Novosti

Načelnik Edi Pastrovicchio otvorio Dječji tjedan u Balama

05.10.2021

Povodom Dječjeg tjedna koji se tradicionalno svake godine obilježava prvi puni tjedan listopada, načelnik Općine Bale Edi Pastrovicchio sa svojim suradnicima primio je danas u Sportskoj dvorani djecu Dječjeg Vrtića „Neven” i „ Naridola“ i učenike Osnovne škole “Jurja Dobrile” i „Bernardo Benussi“.

Ove se godine Dječji tjedan obilježava od 4. do 10. listopada pod motom „Ljubav djeci prije svega”.

Općina Bale se kao mnoge ostale općine i gradovi već niz godina pridružuje obilježavanju Dječjeg Tjedna a od kraja prošle godine Općina nosi i prestižnu titulu „Općina-prijatelj djece“. Tim povodom organiziraju se različite aktivnosti i sadržaji za djecu.

Budući je Opća skupština Ujedinjenih naroda proglasila 2021. godinu Međunarodnom godinom voća i povrća Općina Bale ovog tjedna organizira radionice zdrave prehrane za djecu te posjet rasadniku Mon Perin.

Kao najvažniji dan u ovom Dječjeg tjednu zasigurno ćemo istaknuti otvorenje jaslica koje će se službeno održati u petak u popodnevnim satima sa prigodnom animacijom za djecu. Naime, Općina Bale je dogradila zgradu škole i vrtića te će Bale po prvi puta imati jaslice. Dogradnjom su se izgradile dodatne prostorije koje obuhvaćaju u podrumskom dijelu općinsku arhivu, u prizemlju prostorije za jasličku skupinu te proširenje kuhinje, dok su se na katu sagradile dvije učionice za potrebe školske nastave-naglasio je načelnik Bala Edi Pastrovicchio.