City
Thumbnail Novosti

Odrekli se nadzorničkih naknada te školarcima kupili informatičku opremu, laptope i televizore

12.09.2018

Četverogodišnju naknadu od članstva u Nadzornom odboru Mon Perina Pastrovicchio i Cuccurin dali su za nabavku vrijedne i korisne opreme za baljansku školu

Cjelokupnu naknadu koju su kroz četiri godine dobivali u Nadzornom odboru tvrtke Mon Perin dvojica njegovih članova, načelnik Bala Edi Pastrovicchio i poznati poduzetnik Plinio Cuccurin poklonili su za informatičko opremanje područne škole Bale! Za hrvatske prilike, mora se priznati, prilično neuobičajen potez. Notorno je, naime, da je smisao sudjelovanja u radu nadzornih odbora uglavnom primanje vrlo često neprimjerenih i visokih naknada. Odgovornost nadzornika, javnost se mogla uvjeriti u recentnom slučaju Uljanika, gotovo da i ne postoji.

Skroman doprinos

Pastrovicchio i Cuccurin otišli su, međutim, korak dalje. Odradili su nadzornički posao, ispada, bez pogreške, te se u ime viših interesa odrekli, može se vjerovati, pošteno zarađenog novca. Objašnjavaju, naime, da su se četverogodišnje naknade odrekli zbog brige za one najmlađe u Balama!

- Našoj djeci treba omogućiti što bolje obrazovanje kao pripremu za sve izazove na koje će u životu naići. Ovim potezom, kojim se novac iz naših privatnih džepova preusmjerava u opće dobro, simbolično želimo poručiti da smo mi Baljani odgovorni te da su Bale poželjno i idealno mjesto za život, jer lokalne vlasti s jakim poduzetnicima stalno traže modele za poboljšanje životnog standarda naših sugrađana, ali i još više, brige za našu djecu. Bez djece i njihovog napredovanja nema sretnog mjesta za život, kaže Pastrovicchio.

Plinio Cuccurin pojašnjava da im je obojici jednostavno istekao mandat u Nadzornom odboru Mon Perina, a kako se naknada isplaćuje upravo po njegovom završetku, dobivena sredstva automatski su transferirali u školu.