City
Thumbnail Novosti

Održana 6/20 sjednica Općinskog vijeća Općine Bale

05.10.2020

U utorak 29.rujna 2020. godine s početkom u 19,00 sati u Kaštelu Bembo, uz pridržavanje svih preporuka i epidemioloških mjera vezano uz COVID – 19,  održana je 06/20 sjednica Općinskog vijeća Općine Bale.

Na početku sjednice kao prva točka bila je prezentacija projekta „Centar za nove medije“ te su predstavnici Marino Jurcan i Ivana Čehić Rabljenović iz udruge Metamedij i udruge Faro11 predstavili projekt a sve u  u svrhu korištenja  prostora starog Kina za potrebe Centra za suvremenu umjetnost i nove tehnologije (SUNTCE) te prijave na natječaj Zaklade kultura nova. Centar bi bio otvoren za lokalnu zajednicu, a bit će zasnovan na participativnom modelu korištenja prostora od strane korisnika (lokalne zajednice, umjetnika i organizacija u kulturi) i participativnom modelu upravljanja.

Na sjednici je usvojen Polugodišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Općine Bale za 2020. godinu. Šestomjesečno ostvarenje u odnosu na prošlu godinu je samo 10% manje što je jako dobar rezultat obzirom na situaciju u zemlji s pandemijom koronavirusa.

Donijete su i prve izmjene i dopune Proračuna Općine Bale za 2020. godinu. Osnovni proračun koji je iznosio 16.670.000,00 kn smanjen je na 15.390.00,00 kn.

Na sjednici su vijećnici jednoglasno donijeli Odluku o raspisivanju javnog natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području općine Bale-Valle te vezano na to i Odluku o imenovanju Povjerenstva za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području općine Bale-Valle. Natječaj se će raspisati za 231 katastarsku česticu ukupne površine164ha.

Donosena je Odluka o davanju suglasnosti za provedbu ulaganja „Izgradnja i opremanje dječjeg igrališta Grote na području općine Bale-Valle“ a sve kako bi se Općina Bale prijavila na natječaj za provedbu tipa operacije 2.1.2. „Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ Lokalne akcijske grupe (LAG) „Južna Istra“.

Obzirom da je krajem prošle godine Općina Bale prijavila kandidaturu za dobivanje titule Općina prijatelj djece donesen je i Akcijski plan provedbe Strategije za ostvarivanje prava i potreba djece na području Općine Bale za razdoblje 2019.-2022.g. u okviru akcije „Općina Bale–prijatelj djece“ za 2019. godinu, kao jedan od dokumenata koji čini sastavni dio završnog izvještaja.