City
Thumbnail Novosti

Održana treća manifestacija Ribe su In

11.09.2023

U utorak, 05. rujna održala se treća po redu i zadnja gastro-edukativna manifestacija Ribe su IN u kampu Mon Perin, zona Colona/Mulini.
I ovog puta pripremale su se srdele na savor. Manifestacijom se željelo  popularizirati ovo jednostavno tradicionalno riblje jelo kojeg su posjetitelji i gosti mogli besplatno degustirati. I ovog puta podijeljeno je 150 porcija srdela na savor.
Ova manifestacija nastala je u sklopu aktivnosti projekta „Tematski park ribarske baštine Općine Bale“ koji je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo a čiji je cilj očuvanje i promicanje ribolovne tradicije područja Općine Bale.
Da večer bude s lijepim glazbenim ugođajem pobrinuo  se glazbenik Danijel Dražić, a Jelena Vitasović za animaciju posjetitelja.
Partneri na projektu bili su: Klub za sportski ribolov Colone Bale-Valle, Općina Bale-Valle i Turistička zajednica općine Bale-Valle.
Svrha projekta je očuvanje i promicanje ribolovne tradicije područja Općine Bale. Cijelo područje FLAG-a „Istarska batana“ obilježava bogata ribarska tradicija koju je potrebno promovirati i valorizirati. Problemi koji su identificirani na području Općine Bale su niska razina informiranosti i zainteresiranosti stanovništva o ribarskoj baštini, neprepoznatljivost ribljeg fonda i važnost u prehrani kod djece, nedovoljan broj edukativnih aktivnosti, nedovoljan broj manifestacija vezanih uz ribarsku baštinu te nedovoljan broj javnih prostora povezanih s ribarstvom kao neodvojivom tradicijom područja.