City
Thumbnail Novosti

Osiguran dodatni TIM hitne pomoći tijekom turističke sezone

15.06.2022

Gradonačelnik Grada Rovinja Marko Paliaga te načelnici Općina Bale, Edi Pastrovicchio, Kanfanar, Sandro Jurman i Žminj, Željko Plavčić, potpisali su danas Ugovor o financiranju dodatnog zapošljavanja radnika Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije raspoređenih u ispostavi Rovinj.

Spomenutim će se ugovorom, kojeg je u ime Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije potpisala ravnateljica Gordana Antić, omogućiti rad dodatnog tima T2 kroz 24 sata u ljetnim mjesecima, od 1. lipnja do 30 rujna zahvaljujući zajedničkom financiranju jedinica lokalne samouprave u ukupnom iznosu od 449.600 kuna.

Tom je prigodom potpisan i Ugovor o najmu stana za potrebe smještaja doktorice Nastavnog zavoda za Hitnu medicinu koja će raditi u rovinjskoj ispostavi.

Naime, kako je naglasila ravnateljica Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije Gordana Antić važeći standard u zdravstvu propisan od strane Ministarstva nedostatan je i tijekom zimskih mjeseci, a tim više tijekom ljeta kad na ovom području boravi i velik broj gosti.

Upravo su zato Grad Rovinj i susjedne Općine Bale, Kanfanar i Žminj uključeni u sufinanciranje i osiguravanje dodatnih kapaciteta žurnih te javnih službi kod kojih je to potrebno. Zahvaljujući tome, područje Rovinjštine je u svakom trenutku pokriveno uslugom hitne medicine obzirom da je na taj način osiguran dodatan tim koji može odgovoriti na pozive za pomoć u trenutku kad se prvi tim nalazi na terenu.

Gradonačelnik Paliaga te načelnici Jurman, Pastrovicchio i Plavčić složili su se kako - kada je riječ o sustavnoj zaštiti stanovnika i gostiju - nastavit će i dalje surađivati te sudjelovati u ovoj i ostalim aktivnostima preusmjerenim na adekvatnu njegu i zdravstvenu skrb na čitavom području bivše općine Rovinj.