City
Thumbnail Novosti

Posjet gradonačelnika Grada Pule Filipa Zoričića

05.11.2022

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić u pratnji pročelnika Upravnog odjela za komunalni sustav i upravljanje imovinom Grada Pule Damira Prhata i pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti i mlade Ivane Sokolov u petak, 4. studenoga 2022. godine započeo je s održavanjem radnih sastanaka u prosperitetnim gradovima i općinama Istre kao primjerima uspješnoga rada na razini cijele Hrvatske. Danas su posjetili Općinu Bale i Grad Rovinj.

U sklopu posjeta Općini Bale načelnik Edi Pastrovicchio i suradnici govorili su o primjeru te općine te o novom pristupu vođenju lokalne samouprave koji je postavio Mon Perin naglasivši kako je izuzetno važno što je u Općini postignut konsenzus o najvažnijim pitanjima budućeg razvoja. Tom se prigodom razgovaralo i o komunalnim temama te o stambenoj i socijalnoj politici.

„Izuzetno mi je drago što smo danas imali prilike čuti primjere predivne Općine Bale i Rovinja – grada bisera. Smatram da se treba ugledati na bolje, slušati njihove uspješne primjere i primijeniti ih u Puli“, rekao je gradonačelnik Filip Zoričić nakon prvih radnih sastanaka.

Gradonačelnik Zoričić sa suradnicima u narednim tjednima posjetit će gradove Poreč, Novigrad, Umag i Općinu Fažana.