City
Thumbnail Novosti

Postavljena oprema za besplatan javni bežični Internet WIFI4EU

08.03.2021

Općina Bale dovršila je postavljanje besplatnog bežičnog interneta putem izvođača Webus d.o.o. Rovinj, koristeći 15 tisuća eura bespovratnih EU sredstava. U okviru inicijative ,,WiFi4EU - promicanje internetske povezivosti u lokalnim zajednicama’’, Općina Bale je putem natječaja osigurala potporu koja pokriva troškove opreme i ugradnje pristupnih točaka za Wi-Fi mrežu.

Postavljeno je ukupno 11 pristupnih točaka za besplatnu bežičnu internet mrežu na javnim prostorima. Svi građani, kako lokalni stanovnici, tako i posjetitelji, moći će koristiti Internet besplatno putem pristupnih točaka na lokacijama: zgrada Općinske uprave, parkiralište Val de Godena i Grote, Galerija Ulika, Dom zdravlja, Vatrogasni dom, Zvonik, Trg palih boraca i Sportska dvorana.

Prijava je jednostavna - nakon odabira ponuđene mreže WiFi4EU, odaberite „Login“, a po uspješnom spajanju na mrežu prikazat će vam se tekst „Uspješno ste logirani“.

Cilj inicijative WiFi4EU je osigurati kvalitetan besplatan pristup internetu za građane i posjetitelje preko pristupnih točaka za Wi-Fi na javnim prostorima kao što su parkovi, trgovi, uprave, knjižnice i zdravstveni centri u cijelom EU-u.

U Društvenim domovima naselja Golaš i Krmed biti će također postavljen besplatan internet.