City
Thumbnail Novosti

Predstavljen projekt New Vallis

28.05.2022

U prepunoj Sportskoj dvorani u Balama, pred gotovo 300-tinjak građana, sinoć je obilježena 18ta obljetnica vođenja i upravljanja Općinom Bale na čelu sa našim načelnikom Edijem Pastrovicchiom. Skup je započeo prikazivanjem videa sa presjekom događanja i stvaranja od 2004. godine pa do danas. Nakon toga se prisutnima obratio i sam načelnik te ih upoznao sa radom i projektima Općine Bale.

U ime tvrtke Mon Perin,  idejni začetnik i pokretač preporoda Bala Plinio Cuccurin,  predstavio je građanima projekt "New Vallis". Radi se o izgradnji stanova po modelu posebne poticajne stanogradnje u predjelu od Grota prema Fondama. Projekt je osmišljen kao direktna demografska mjera s ciljem povećanja broja stanovnika. Nakon prezentacije uslijedila je javna rasprava te su prisutni građani imali priliku postavljati pitanja. 

Ukoliko se prihvati naveden projekt, Mon Perin i Općina Bale u taj bi projekt ušli kao partneri, na način da je Mon Perin investitor, dok bi Općina osigurala zemljište i infrastrukturu.