City

Priopćenje Općine Bale

15.01.2019

S obzirom na to da smo prije nekoliko mjeseci bili svjedoci naslova i tekstova u medijima o zakonitosti rada načelnika Općine Bale, predsjednika Općinskog vijeća Općine Bale i općinskih službi Općine Bale, iznesenih od općinskih podružnica IDS-a Bale, Istarska stranka umirovljenika Bale, Hrvatska narodna stranka Bale te Živi zid Bale, a zbog zaštite digniteta Općine Bale, institucije načelnika, Općinskog vijeća i općinskih službi molimo da sukladno Zakonu o medijima objavite ovo priopćenje.

Po provedenom nadzoru zakonitosti rada od strane Ministarstva Uprave nisu utvrđene nepravilnosti niti nezakonitosti u radu načelnika, Općinskog vijeća i općinskih službi. Čitav tekst odgovora Ministarstva uprave dostavljamo u privitku priopćenja na znanje svima.

Očito je kako jedini način borbe protiv nezavisne liste u Balama plasiranje laži i konstruiranje nepostojećih afera. Radi se o ozbiljnim i lažnim optužbama s jednim, jedinim ciljem: rušenjem vlasti u Balama koja je zadnjih 15 godina pokazala da zajedničkim radom bez obzira na političko opredjeljenje, možemo doprinijeti razvoju naše lokalne zajednice te postići da se mještani u njoj osjećaju sretno i ponosno.

Obzirom da je zbog iznošenja neutemeljenih navoda u medijima prije samog nalaza Ministarstva uprave učinjena šteta i urušen ugled ozbiljno razmatramo o podnošenju privatne tužbe za klevetu protiv dotičnih oporbenih vijećnika i to zbog iznošenja netočnih i neutemeljenih tvrdnji u javnosti.

Svjesni smo da naše građane ne zanimaju stranačka podmetanja i interesne borbe za vlastitu poziciju pojedinaca. Brojke i djela sve govore i zato optimistično nastavljamo raditi na daljnjem razvoju Bala zajedno sa našim građanima.

Općina Bale-Comune di Valle

DOKUMENT ZA PREUZIMANJE