City
Thumbnail Novosti

Svečano otvorenje novoizgrađenog dijela zgrade vrtića i škole u Balama

30.10.2021

Jučer, 29. listopada 2021. godine održano je svečano otvorene novoizgrađenog dijela zgrade škole i vrtića u Balama. Investicija vrijedna 4.000.000,00 kuna predstavlja iskorak u ulaganja u infrastrukturu predškolskog i školskog odgoja na području općine Bale. Ovim projektom ostvarila se dugogodišnja želja, ali i iznimna potreba Općine Bale i svih mještana za izgradnjom jaslica koje će udovoljavati potrebama djece jasličke dobi.

Svečanom otvorenju uz načelnika Edija Pastrovicchija nadzočili su: zamjenik načelnika Općine Bale Fabrizio Fioretti, ravnateljica Dječjeg vrtića Neven Sandra Orbanić, ravnatelj Osnovne škole Jurja Dobrile Marin Mihovilović, ravnateljica Osnovne škole Bernardo Benusi Tiziana Zovich Stanić, izvođač radova Vladimir Gortan na čelu s direktorom Darvinom Žufićem, projektant Lenko Matejčić iz Lemex, d.o.o. Umag, vijećnici Općinskog vijeća Općine Bale, direktor Turističke zajednice Općine Bale Sandi Drandić, direktor komunalnog društva Forlanette Matija Garilović,  predstavnici društva MON PERIN na čelu s predsjednikom nadzornog odbora Pliniom Cuccurin i predsjednikom uprave Massimom Piutti, Pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Općine Bale Irina Gobbato,  djelatnici Općinske uprave, odgajateljice i učiteljice područnih odjeljenja Bale te ostali uvaženi gosti i mještani.Svečano otvorenje vodila je Dea Lordanić.   

Načelnik Općine Bala u svom pozdravnom govoru nije krio oduševljenje i sreću završetkom izgradnje jaslica, namijenjene našim najmlađima.“Sjećam se da je prije 17.godina netom prije mog prvog mandata izgorjela zgrada škole i vrtića u Balama. Tada je u vrtiću bilo samo četvero djece a sada ih imamo deset puta više. Ponosan sam da se u prve jaslice u Balama upisalo dvanaestero djece.-kazao je Načelnik.

Pastrovicchio se zahvalio društvu Mon Perin kojim se zajednički financira besplatan vrtic te najavio da je upravo dogovoreno produženje sporazuma s Mon Perinom na još 5 godina napomenuvši da samo Bale i Umag imaju u cijeloj Istri imaju besplatan vrtić. Svo finaciranje što Općina Bale izdvaja iz proračuna za djecu iznosi 2.200.000,00 kn.

Ravnateljica Dječjeg vrtića neven Sandra Orbanić izrazila je zadovoljstvo i sreću završetkom ovog iznimno vrijednog projekta te uputila zahvale svima koji su sudjelovali u provedb.Pohvalila bih suradnju s Općinom Bale rekavši da su uvijek na usluzi sta god treba te istaknula primjer zajedništva i posebnosti ove zgrade u kojoj borave 4 odgojno obrazovne ustanove-hrvatski i talijanski dječji vrtić i hrvatska i talijanska osnovna škola. Želim svojim odgajateljicama sretan početak rada u novim divno uređenim jaslicama.

Nakon svečanog otvorenja i rezanja vrpce moderatorica Dea Lordanić pozvala je sve prisutne da zajedno obiđu prostorije novoizgrađenog dijela zgrade škole i vrtića.

Za animaciju naših najmlađih u dvorištu zgrade bila je zadužena Zemlja zabave iz Pule.