City
Thumbnail Novosti

U Balama je pred 2500 posjetitelja održana Baljanska noć

05.09.2023

Manifestacija je i ove godine prikupila otprilike 2500 posjetitelja koji su se zabavljali do ranojutarnjih sati uz Alfa Time Band i zvijezde večeri, grupe Magazin.

Zabavnom programu je prethodio susret Klapa koji je okupio šest Klapa, Castrum Vallis, Valdibora, Oleum, MVS Romansa, MVS Nešpula i Teranke.

Kako bi Općina Bale obilježila ulazak u svjetsku mrežu gradova dobrog življenja – Cittaslow international, u popodnevnom programu se održalo vođeno razgledavanje starogradske jezgre uz Rovinj Guide, Rominom i Igorom, koji su na zanimljiv način, uz pjesmu i smijeh, proveli goste a i stanovnike kroz najstariji dio Bala. Nakon toga je, ispred Crkve Pohođenja BDM, slijedila prezentacija same organizacije Cittaslow a u dvorištu do crkve se održala vođena degustacija baljanskih vina, Meneghetti, Bagolar, San Tommaso i Somnis OPG-a Bembo, te Makarskog vinara Dragana Puharića. Degustacija je vođena od strane vrsnih sommeliera, Nine Levičnik i Filipa Savić.

Za najmlađe je iza škole bila organizirana radionica sa Jumping clay glinom za koju se pobrinuo kreativni studio Dada Art na čijoj se radionici odazvalo pedesetero djece.

Svakako ponuda zabave, hrane i pića je bila raznolika, pa su posjetitelji mogli uživati uz baljanska i makarska vina, koktele, uz pršut i sir te, neizostavnim ćevapčićima i hamburgerima.