City
Thumbnail Novosti

U Balama osvanuo jumbo plakat 'DJECA U PROMETU SU NEPREDVIDIVA I ČESTO U OPASNOSTI'

21.11.2020

Na Međunarodni dan dječjih prava, u nekoliko gradova Hrvatske, u Zagrebu, Koprivnici, Zaprešiću i u općini Bale, u okviru javne kampanje o sigurnosti djece pješaka i biciklista u prometu, na 350 lokacija u Hrvatskoj osvanuli su Rodini jumbo plakati i city lights s porukom "DJECA U PROMETU SU NEPREDVIDIVA I ČESTO U OPASNOSTI.

Roda ovom javnom kampanjom o sigurnosti djece pješaka i biciklista u prometu, koja će se dijelom odvijati i online, zaokružuje niz aktivnosti u projektu zakOČI - Take a Brake! koji je okupio različite sudionike u prometu, donositelje odluka, stručnjake, studente, policiju, roditelje, odgojitelje, širu zajednicu i – djecu, kako bi zajedno promišljali i razvijali sigurna prometna rješenja. 

Udruga Roditelji u akciji - Roda izradila je u okviru projekta zakOČI - Take a Brake! zabavne edukativne sadržaje namijenjene djeci u dobi od 6 do 10 godina pa će tako djeci u Hrvatskoj od danas biti dostupna online igra ČUDOvišna avantura, radna bilježnica Mali prometni detektivi i igra u kutiji osmišljena prema konceptu escape room igara. Ovi inovativni sadržaji predstavljaju edukativne alate koji će potaknuti dijete na aktivno i sigurno sudjelovanje u prometu. “Projekt Zakoči namijenjen je povećanju sigurnosti djece pješaka. Kao udruga koja desetljećima sustavno radi na povećanju sigurnosti u cestovnom prometu, posebice djece i mladih, HAK je prepoznao važnost ove teme i rado sudjeluje u sufinanciranju projekta. Iz našeg iskustva u radu s djecom i roditeljima znamo kako djeca uče po modelu, oponašajući odrasle. Zato je upravo na bližnjima odgovornost da mališane pouče o prometnim pravilima i propisima, ali i da ih sami primjenjuju u svakodnevnom životu.”, naglasila je Gorana Bolanča, rukovoditeljica Sektora članstva, HAK. (prenosi portal IstraIn)