City
Thumbnail Novosti

Uspješno odrađena premijera "Putovanje kroz Zbrdazdoliju"

03.06.2020

Praizvedba autorskoga projekta "Putovanje kroz Zbrdazdoliju" redatelja Roberta Raponje jučer će uspješno odrađena na Trgu Tomaso Bembo u Balama. Riječ je o prvoj premijeri za najmlađe u produkciji Teatra Fort Forno iz Bala, a koju organiziraju Općina Bale, Turistička zajednica općine Bale i Mon Perin d.o.o.

Publiku su Zbrdazdolijom kroz igru vodili mladi glumci Dominik Karaula i Grgur Grgić, a riječ je interaktivnoj maštovitoj scenskoj igri, namijenjenoj mlađoj publici.

Predstava je to o prijateljstvu, strpljivosti i toleranciji, koja zagovara čovjekovu odgovornost prema prirodi i svemiru.

Producenti predstave su Jasminka Mesarić i Miran Hajoš. Glazbu je skladao Darko Čuvedić, kostimografija, scenografija i lutke djelo su Sande Štrković, a uz nju, vizualni identitet predstave potpisuje i Robert Raponja. Suradnik za lutkarsku animaciju je Nenad Pavlović, koji je i asistent redatelja. Suradnik za scenski pokret je Filip Sever. Oblikovanje šminke djelo je Ane Šantar, a likovno oblikovanje plakata potpisuje Krešimir Tomac.