City
Baljanski vatrogasci bogatiji za novo vozilo za gašenje požara Novosti

Baljanski vatrogasci bogatiji za novo vozilo za gašenje požara

11.12.2020

Jučer je načelnik Općine Bale Edi Pastrovicchio simbolično predao ključeve novog vatrogasnog vozila predsjedniku DVD -a Bale Vedranu Šetiću i zaželio im da ga čim manje koriste. Cijena nabavljenog vozila iznosi 580.000,00 kn a koju će za DVD podmiriti Općina Bale iz svoga proračuna.

Vozilo je namijenjeno za požare šumskog i otvorenog prostora s pogonom na sve kotače, kapacitetom od 4.000 litara vode i crpkom srednjeg tlaka.

Nabavili smo vozilo kojim ćemo kvalitetnije, brže i lakše pružati naše usluge, odnosno štititi imovinu naših mještana i gostiju. Vozilo je polovno, očuvano, servisirano i preuređeno po našim zahtjevima. Vozilo je opremljeno spremnikom vode od 4000 lit, Ziegler pumpa srednji tlak, dva vitla dužine 40 m, pogon 4x4, blokade svih diferencijala, samozaštita kabine i podvozja. Opremljeno je raznom vatrogasnom opremom i armaturom za gašenje požara. Ovim putem želim se zahvaliti Općini Bale na čelu sa našim načelnikom što su osigurali sredstva za nabavku kamiona i time još jednom pokazali koliko razumiju važnost i podržavaju rad DVD-a. Želim se zahvaliti i svim članovima DVD-a na svakoj minuti vlastitog vremena kojeg ste poklonili DVD-u, jer da nema Vašeg rada i požrtvovnosti, nebi bilo ni DVD-a izjavio je predsjednik DVD-a Vedran Šetić.