City
Le Monde, Maja Šuput i bogate lutrije Novosti

Le Monde, Maja Šuput i bogate lutrije

01.08.2017

Tradicionalna Baljanska noć, koja će se održati za osam dana, u subotu 5. kolovoza, bit će u znaku koncerta popularnih pjevača, bogate lutriju i velikog vatrometa. Atmosferu će zagrijati rovinjski bend Le Monde, Maja Šuput će je dovesti do usijanja, slijedi veliki vatromet u ponoć, pa bogata lutrija koja će raspametiti goste i dovesti ih u stanje nervoznog iščekivanja tko će od posjetitelja biti dobitnik glavne nagrade. Kako saznajemo od Sandija Drandića, direktora Turističke zajednice Bala koja je s Općinom organizator manifestacije, ove će se godine dobitnici nagradnih lutrija nagrađivati novčanim nagradama.

- Glavno izvlačenje dobitniku sretne sreće donijet će 30 tisuća kuna, dok će druga utješna nagrada biti iznos dva puta po deset tisuća kuna (dva dobitnika), odnosno treća - tri vlasnika listića koji će se usrećiti s po pet tisuća kuna, objasnio je na konferenciji za novinare Drandić, dodajući da će se već od sljedećeg ponedjeljka loto listići moći kupiti u uredu baljanskog TZ-a po cijeni od 20 kuna, odnosno na samu Baljansku noć na više punktova. Govoreći o zabavnom dijelu manifestacije, pojasnio je da će uvod biti u znaku raspoloženih i talentiranih Rovinjaca, benda Le Monde, a potom i zvijezde večeri - vrckave Maje Šuput.

- Točno u ponoć nebo nad Balama obasjat će tradicionalni vatromet, nakon kojeg slijedi izvlačenje nagradnih brojeva, a potom i nastavak koncerta Le Monde i Maje Šuput. Inače, Baljanska će noć, započeti u 17 sati biciklijadom, za 19 sati je najavljen nastup Limene glazbe Mon Perin. Baljanska noć, očekivano donosi i bogat "nastup" i prezentaciju istarskih delicija.

No, kako do iduće subote ima vremena spretni su Baljani najavili i događanja za prekosutra. Naime, ove će se subote, s početkom u 20.30 sati u Multimedijalnom centru "Ulika" upriličiti 53.edicija skupne izložbe "Castrum Vallis". Riječ je o kolektivnoj izložbi na koju pristup imaju akademski i amaterski slikari koji će se predstaviti slikama, skulpturama i instalacijama na dvije zadane teme "Colours of Bale" i "Bale Skyline". Ove se godine prijavilo 73 autora iz Istre, Kvarnera, Slavonije, ali i Slovenije i Italije, a izložba će se moći razgledati do 12. kolovoza. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)