City
Marko Ramljak i Djabe otvaraju festival Novosti

Marko Ramljak i Djabe otvaraju festival

01.08.2017

Pitoreskne će Bale, i ove godine, od 1. do 4. kolovoza biti domaćin Last Minute Open Jazz Festivala, koji će u svojoj 11. ediciji ugostiti osam izvođača. Prvu jazz večer otvorit će hrvatski Marko Ramljak bend nakon koji nastupaju glazbenici iz Mađarske "Djabe". Večer kasnije slijedi koncert David Helbock Trija i Domagoy Ralasic brasilian trija, dok je treća noć u znaku glazbenika iz More Love Ensemblea i  Davor Križić Experimenta.  Ovogodišnja baljanske jazz edicija bit će okončana koncertima Damir Kukuruzović Django group i banda Naked. Svi koncerti započinju u 21 sat.

Inače, Festival je tijekom svojih edicija ugostio brojna domaća i svjetska imena jazz scene te, kvalitetnim nastupima i pomnim odabirom izvođača, koji potpisuje Tomislav Pavleka iz "Kamenih priča", pozicionirao Bale na prepoznatljivu jazz kartu Istre i šire.

- Festival ove godine u jednaki plan stavlja domaće i inozemne umjetnike, čija će im glazba garantirati iznimno iskustvo u kojim će uživati sva osjetila, veli  Tomislav Pavleka. (N. O. R.)