City
Održana sedma vatrogasna olimpijada  Novosti

Održana sedma vatrogasna olimpijada 

20.05.2022

U Rovinju je održana  sedma vatrogasna olimpijada na rovinjskom stadionu „Valbruna“.

Nakon dvogodišnje pauze, mališani predškolskog uzrasta Dječjih vrtića „Neven“, „Naridola“ i „Rapčići“ ponovno su svoju brzinu, spretnost i druge vještine imali priliku pokazati pred mnogobrojnom publikom, mahom roditeljima, djedovima i bakama, ali i ostalim sugrađanima koji su zdušno navijali s tribina.

Sedma vatrogasna olimpijada brojila je devetnaest ekipa po osmero do desetero djece, čiji je zadatak bio proći svih deset poligona. Tijekom trominutnog trajanja zadataka morali su skupiti što veći broj bodova, a svaki je zadatak sadržavao elemente iz područja vatrogastva.

Svaku su ekipu pratili vatrogasci JVP Rovinj i Dobrovoljnih vatrogasnih društava i odgojiteljice, bilježeći bodove, ali i bodreći male natjecatelje. Isto je činila i čuvena maskota rovinjskih vatrogasaca, lavić Leo, koji se ove srijede prvi put predstavio široj publici.
Organizatori ove manifestacije u Rovinju su vrtići Grada Rovinja, te općina Kanfanar, Žminj i Bale i Područna Vatrogasna zajednica Rovinj, a održala se uz podršku Vatrogasne zajednice Istarske županije, Grada Rovinja-Rovigno i Općina Bale, Kanfanar i Žminj.

Uz dobro druženje, svi su polaznici dobili majice i kape, kao i medalje za sudjelovanje i doprinos, a sve uz moto „Ti vatru ne pali jer si jako mali“.

Dodajmo kako je ovo jedina manifestacija takvog karaktera koja se organizira za djecu predškolskog uzrasta na području Istarske županije.