City
Općina Bale potpisala Sporazum o prijateljstvu i suradnji s Općinom Kalinovac Novosti

Općina Bale potpisala Sporazum o prijateljstvu i suradnji s Općinom Kalinovac

06.05.2022

Dane Općine Bale obilježilo je i potpisivanjem Sporazuma o prijateljstvu i suradnji Općine Bale i Općine Kalinovac. Naime, danas je Općinski načelnik Općine Kalinovac Darko Sobota zajedno sa predsjednikom Općinskog vijeća Ivanom Patačko te Pročelnicom Jedinstvenog upravnog odjela Ana-Marijom Mađerić i referenticom za računovodstvene poslove Marijom Dugalija stigao u Bale. Tom je prigodom s Općinskim načelnikom Općine Bale Edijem Pastrovicchiom, potpisao Sporazum o suradnji i prijateljstvu između Općine Kalinovac i Općine Bale.

Sporazum je nakon već započete suradnje od prije nekoliko godina sklopljen u cilju razvoja uzajamno korisne suradnje i prijateljskih odnosa između dvije općine sa željom ostvarivanja zajedničkog interesa  u unapređivanju gospodarskog, društvenog i kulturnog razvitka, promicanja boljeg međusobnog razumijevanja i učvršćivanja prijateljske suradnje i razmjene iskustava, a sve kao doprinos razvoju i za dobrobit građana obiju općina.

Planova za suradnju ne nedostaje te su načelnici Općine Bale i Kalinovca već započeli razmjenjivati ideje vezane uz povezivanje dvaju općine.