City
Općini Bale odobreno 15 tisuća eura iz EU projekta WiFI4EU Novosti

Općini Bale odobreno 15 tisuća eura iz EU projekta WiFI4EU

09.07.2020

Putem javnog poziva objavljenog u sklopu inicijative WiFi4EU, Općini Bale odobren je iznos od 15 tisuća eura za ugradnju potrebne opreme na javnim mjestima za visokokvalitetan besplatan pristup internetu za građane i posjetitelje.

Europska komisija jučer je objavila službene rezultate, odnosno dobitnike vrijednosnih kupona nakon četvrtog Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava namijenjenih inicijativi „WIFI4EU“, koji je trajao od 3. do 4. lipnja 2020. Putem održanog poziva dodijeljeno je 947 vrijednosnih kupona. Komisija je zaprimila preko 8.400 prijava iz svih zemalja članica, od čega je 3.000 prijava bilo zaprimljeno u prvih pet sekundi od otvaranja poziva. 

Cilj inicijative WiFi4EU je osigurati visokokvalitetan besplatan pristup internetu za građane i posjetitelje preko pristupnih točaka za Wi-Fi na javnim prostorima kao što su parkovi, trgovi, uprave, knjižnice i zdravstveni centri u cijeloj EU. Vaučeri koje u okviru inicijative financira Europska komisija potpora su općinama za instaliranje pristupnih točaka za Wi-Fi u središtima javnog života. Nakon potpisivanja Sporazuma o dodjeli bespovratnih sredstava Općine imaju na raspolaganju rok od 18 mjeseci za izvedbu projekta

Navedenim projektom u Općini Bale će se unaprijedit postojeća infrastruktura  za besplatan internet te omogućiti kvalitetnije korištenje interneta na javnim površinama.