City
Osiguran dodatni TIM hitne pomoći tijekom turističke sezone Novosti

Osiguran dodatni TIM hitne pomoći tijekom turističke sezone

15.06.2022

Gradonačelnik Grada Rovinja Marko Paliaga te načelnici Općina Bale, Edi Pastrovicchio, Kanfanar, Sandro Jurman i Žminj, Željko Plavčić, potpisali su danas Ugovor o financiranju dodatnog zapošljavanja radnika Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije raspoređenih u ispostavi Rovinj.

Spomenutim će se ugovorom, kojeg je u ime Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije potpisala ravnateljica Gordana Antić, omogućiti rad dodatnog tima T2 kroz 24 sata u ljetnim mjesecima, od 1. lipnja do 30 rujna zahvaljujući zajedničkom financiranju jedinica lokalne samouprave u ukupnom iznosu od 449.600 kuna.

Tom je prigodom potpisan i Ugovor o najmu stana za potrebe smještaja doktorice Nastavnog zavoda za Hitnu medicinu koja će raditi u rovinjskoj ispostavi.

Naime, kako je naglasila ravnateljica Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije Gordana Antić važeći standard u zdravstvu propisan od strane Ministarstva nedostatan je i tijekom zimskih mjeseci, a tim više tijekom ljeta kad na ovom području boravi i velik broj gosti.

Upravo su zato Grad Rovinj i susjedne Općine Bale, Kanfanar i Žminj uključeni u sufinanciranje i osiguravanje dodatnih kapaciteta žurnih te javnih službi kod kojih je to potrebno. Zahvaljujući tome, područje Rovinjštine je u svakom trenutku pokriveno uslugom hitne medicine obzirom da je na taj način osiguran dodatan tim koji može odgovoriti na pozive za pomoć u trenutku kad se prvi tim nalazi na terenu.

Gradonačelnik Paliaga te načelnici Jurman, Pastrovicchio i Plavčić složili su se kako - kada je riječ o sustavnoj zaštiti stanovnika i gostiju - nastavit će i dalje surađivati te sudjelovati u ovoj i ostalim aktivnostima preusmjerenim na adekvatnu njegu i zdravstvenu skrb na čitavom području bivše općine Rovinj.