City
Potpisan predugovor o poslovnoj suradnji s NK Istra 1961 Novosti

Potpisan predugovor o poslovnoj suradnji s NK Istra 1961

01.04.2022

Načelnik općine Bale Edi Pastrovicchio i direktor NK Istre 1961 Mikel Lauzurica Evolet upravo su u Balama potpisali predugovor o poslovnoj suradnji kojim se utvrđuje da između Općine Bale i NK Istre 1961 postoji uzajamno utvrđena volja za suradnjom na projektu uređenja i izgradnje nogometnog sportskog kompleksa u zoni Forlanette u Balama.

Ugovorom istarski prvoligaš iskazuje interes za projekt uređenja i izgradnje nogometnog sportskog kompleksa u Balama, a potpisivanjem predugovora Općina Bale preuzela je obvezu raspisivanja javnog natječaja za dodjelu zemljišta radi davanja u koncesiju s pravom građenja na rok od 50 godina.

"Nakon ovog potpisivanja idemo u kupnju nekretnina, izmjenu prostornog plana i izvršenja svih onih obaveza koje smo na sebe preuzeli. Naš cilj je da brinemo o boljitak cijele zajednice, a ovaj projekt je definitivno na tom tragu. Ako ćemo birati između nekoliko stabla i djece, ja ću uvijek izabrati djecu, a ovim projektom svakako stvaramo infrastrukturu za njihov zdrav i aktivan razvoj", kazao je nakon potpisivanja načelnik Pastrovicchio.

Idejni projekt nogometnog kampusa predviđa izgradnju četiri nogometna igrališta, od kojih bi dva bila s prirodnom travom, dok bi druga dva imala umjetni travnjak. Uz terene planirana je izgradnja i uređenje i ostalih bitnih sadržaja poput tribina, svlačionica, klupske prostorije, teretane, ambulante i ostalih sadržaja povezanih s razvojem kampa.

Uređenje postojećih terena trebala bi početi vrlo brzo jer je cilj NK Istre da već u pripremama za narednu sezonu prva ekipa trenažni proces odradi u Balama. ( piše za Glas Istre Milan Pavlović)