City
Svečano potpisivanje ugovora za financiranje programa/projekata udruga za 2023. Novosti

Svečano potpisivanje ugovora za financiranje programa/projekata udruga za 2023.

10.03.2023

U Općinskoj vijećnici u utorak, 07. ožujka, načelnik Bala Edi Pastrovicchio je s predsjednicima udruga civilnog društva potpisao ugovore o financiranju programa i projekata vrijedne ukupno 63.861,77 EUR

Potpore su udrugama dodijeljene temeljem Javnog poziva za financiranje programa i projekata od interesa za opće dobro koji je Općina Bale raspisala u siječnju ove godine. Ove se godine sufinancira ukupno 20 projekta.

Načelnik Edi Pastrovicchio je sa predstavnicima udruga razgovarao o tekućim problemima s kojima se susreću i izrazio nadu da će im odobrene novčane potpore omogućiti da lakše i kvalitetnije realiziraju svoje projekte. Zbog shvaćanja važnosti udruga kao jednog od pokretača poboljšanja kvalitete života na području Općine Bale vrlo je važno podržati rad istih kroz razne oblike financijskih, ali i nefinancijskih potpora. Cilj Općine Bale jest povećati učinkovitost i sposobnost udruga i drugih organizacija civilnog društva za provođenje programa/projekata od interesa za opće dobro, a samim time doprinijeti poboljšanju kvalitete života stanovništva Općine Bale.

Odluka o odabiru programa/projekata dostupna je na: https://www.opcina.bale-valle.hr/udruge