City
U Balama obilježen Dječji tjedan Novosti

U Balama obilježen Dječji tjedan

06.10.2022

I ove godine u Balama je obilježen Dječji tjedan uz bogat program koji je posvećen dječjoj igri i aktivnostima pod nazivom „Zavrti se, poskoči i u Dječji tjedan doskoči!“. 

Program „Dječjeg tjedna“ započeo je u ponedjeljak posjetom općinskog načelnika Edija Pastrovicchia sa svojim suradnicima vrtićima, jaslicama i školama, a podijeljen je kroz svaki dan tijekom Dječjeg tjedna, gdje su djeca naučila o starim baljanskim igrama, okusila se u raznim sportskim aktivnostima na igralištu iza škole, izradila razne figure od gline, naučila kako izraditi palačinke, zabavila se uz predstavnike DVD Bale koji su za njih pripremili veliki napuhanac.

U program su sudjelovala djeca jaslica i vrtića  DV Neven te vrtičanci TDV Naridola, kao i školarci područne škole u Balama Jurja Dobrile i Bernardo Benussi.

Općina Bale je tom prigodom donirala igračke za vrtiće i jaslice u vrijednosti od 3.000,00 kuna dok je svim školarcima i učiteljima/cama, odgajateljicama te ostalom školskom osoblju donirala majice sa prigodnim simbolima Dječjeg tjedna.

Općina Bale je također financirala zanimljive radionice s glinom koju su vodile predstavnice Udruge Žuti kišobran a koje su se održale u Kino dvorani u Balama.
Djeca su ovoga tjedna sa svojim odgajateljicama i učiteljicama posjetili akvarije u Rovinju i Puli.