City
U Balama održana Svečana sjednica Općinskog vijeća Novosti

U Balama održana Svečana sjednica Općinskog vijeća

03.05.2024

Ove nedjelje u Balama je započelo obilježavanje Dana Općine Bale i proslave Dana našega zaštitnika - svetog Julijana.

Nakon uspješna dva dana zanimljivog programa, na rasporedu se našla svečana sjednica koja je održana ovog utorka na Trgu Tomaso Bembo s početkom u 18 sati.

‘’Ova godina je bila udarna po pitanju investicija koje su se u našoj Općini odvijale, mi ćemo se svakako potruditi da budemo dobri, da budemo među boljima te da nam uzori budu oni malo bolji od nas!

Nadam se da smo svime što smo učinili opravdali povjerenje naših sugrađana, a svakako tim putem ćemo i nastaviti.'', poručio je Pastrovicchio te je čestitao svim mještanima Dan Općine Bale.

Župan, Boris Miletić istaknuo je kako se Općina Bale orijentirala kvaliteti.

"Drago mi je što ste prepoznali važnost sporta te sam ponosan što ste izabrali put kvalitete, a ne put masovnosti.

Svima vam od srca čestitam vaš dan i nastavite koračati putem kojim ste i do sada!'', poručio je Miletić

Nakon svečane Sjednice dodijeljene su plakete, priznanja i zahvalnice laureatima.

Plaketa je dodijeljena NK ISTRA 1961 š.d.d. za izniman doprinos u promicanju nogometa kod djece u Balama.

Priznanja za izniman rad i trud otišla su u ruke Tomislavu Lovru Pavleki za vođenje jazz konobe Kamene priče i Last Minute Open jazz festivala, Slastičarni San Rocco za 18 godina rada te Laverna Wellness & Beauty obrtu za kozmetičke i wellness usluge.

Draganu Lordaniću i Mariji Dellabernardini dodijeljena su priznanja za dugogodišnji predani rad u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Bale.

Zahvalnice za nesebičan rad i osobni doprinos uručene su Robertu Cuccurinu za trud oko izrade baljanskog kalendara i promidžbu Bala kroz fotografije te Luki Jerebu za osobni doprinos u istraživanju i promicanju povijesti Bala.

Povelju o suradnji i prijateljstvu dobile su ravnateljica Dječjeg vrtića Neven iz Rovinja, Sandra Orbanić te ravnateljica Dječjeg vrtića Ftičak iz Donjeg Kraljevca, Sandra Vlah. (piše Istra In)