City
Usvojen Proračun Općine Bale za 2023. vrijedan 2,84 milijuna eura Novosti

Usvojen Proračun Općine Bale za 2023. vrijedan 2,84 milijuna eura

17.12.2022

Jučer, dana 16.prosinca 2022. godine, održana je posljednja sjednica Općinskog vijeća Općine Bale za ovu godinu s ukupno 15 točaka dnevnog reda, od kojih su svakako najvažnije bile one vezane uz razmatranje i usvajanje Proračuna Općine za 2023. godinu.

Vijećnicima je nacrt Proračuna za 2023. godinu težak 2.849.034,00 eura dostavljen od strane općinskog načelnika kao predlagača prije mjesec dana te u predviđenom roku nije pristigao niti jedan amandman.

Krajem rujna objavljen je i javni poziv građanima za dostavu prijedloga za pripremu Proračuna te je u otvorenom roku pristiglo i četiri zahtjeva građana od kojih najviše od strane Savjeta mladih a koji su dobrimdijelom i prihvaćeni.

Kao i svi dosadašnji proračuni, i ovaj je predložen na način da se prvenstveno vodi briga o socijali, vrtićima, školi, umirovljenicima, vatrogastvu, udrugama i ostalim korisnicima.

Što se kapitalnih projekata tiče od najvažnijih za spomenuti je nastavak započete izgradnje komunalne i ostale infrastrukture u ulicama Porta No, Sant Elena i Sant Elia. Također, energetska obnova zgrade općinske uprave, izrada fasade na Društvenom domu u Krmedu, izgradnja i opremanje Tematskog parka ribarske baštine, rekonstrukcija parkirališta na Grotama...