City
Veliki komunalni radovi u srcu Bala Novosti

Veliki komunalni radovi u srcu Bala

31.01.2018

Kao što je i najavljeno iz Bala, pretposljednjeg tjedna siječnja startali su radovi na infrastrukturnim radovima u "podzemlju" Bala. Djelatnici poduzeća Gajana Kop iz Gajane, izvode radove na infrastrukturnom opremanju dijela starogradske baljanske jezgre i kompletnog naselja Grote, poznatog po projektu "parcela za kunu", kojim se mladim familijama osigurava teren za gradnju obiteljske kuće.

- Od pjace La Musa prema naselju Grote, u dužini od 700-tinjak metara otvoreni su radovi na komunalnom opremanju Bala, a koji podrazumijevaju kompletnu infrastrukturu. Postavljaju se priključci i cijevi za potrebe plinifikacije, telekomunikacije, energetike, javne rasvjete, fekalne i oborinske kanalizacije te novi vodovodni ogranak. Izuzev dijela infrastrukture, a riječ je o Vodovodu i HEP-u, koji su se pobrinuli za materijal i montažu, sve ostale troškove izgradnje podmiruje Općina Bale, kaže općinski načelnik Edi Pastrovicchio, dodajući da posao vrijedan oko dva milijuna kuna podrazumijeva i izgradnju prve pumpne stanice u naselju Grote.

- Prema određenom i dogovorenom hodogramu komunalna infrastruktura trebala bi biti dovršena do travnja, za kada se najavljuje i drugi projekt odnosno svojevrsna točka na i uređenju te zone. Naime, s obzirom na infrastrukturne radove koji se odvijaju u podzemlju, a zbog kojih je prometnica od Trga La Musa u pravcu Grota raskopana, kao i činjenice da je centralni Trg La Musa dao svoje, nastavljamo s njegovim uređenjem. "Šminkanje" i moderniziranje trga općinu će stajati dodatnih 700 tisuća kuna, a koje će nesumnjivo doprinijeti ljepšim i kvalitetnijim prostorom koji je, po mnogo čemu, "dnevni boravak" svih Baljana, rekao nam je načelnik Edi Pastrovicchio, dodavši da će oba projekta u cijelosti biti realizirana do početka naredne turističke sezone. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)