City
Vijećnici suglasni oko poslovne suradnje s NK Novosti

Vijećnici suglasni oko poslovne suradnje s NK "Istra 1961"

28.03.2022

Vijećnici Općinskog vijeća Bala na sjednici u petak izglasali su suglasnost za potpisivanje predugovora o poslovnoj suradnji s NK "Istrom 1961" čime će pulski prvoligaš, umjesto u Puli, nogometni kamp graditi u Balama, 25 kilometara od Pule. 

Riječ je o ugovoru kojim istarski prvoligaš iskazuje interes za projekt uređenja i izgradnje nogometnog sportskog kompleksa u Balama, a potpisivanjem predugovora Općina Bale preuzima obvezu raspisivanja javnog natječaja za dodjelu zemljišta radi davanja u koncesiju s pravom građenja na rok od 50 godina. 

NK "Istra 1961" tako bi u bliskoj budućnosti trening prve ekipe, a s vremenom i mlađih uzrasta, odrađivala upravo u Balama, kao lokaciji za koju su se opredijelili nakon što je propala ideja o gradnji trening kampa na Marsovom polju u Puli.

"U mjesec dana učinili smo ono što Grad Pula nije u tri godine. Bili smo posljednji na listi prioriteta 'Istre 1961', ali smo se pokazali ozbiljni i efikasni te smo postali prvi i sad smo pred potpisom", poručio je načelnik općine Bale Edi Pastrovicchio.

Zadovoljstvo takvim epilogom iskazao je i direktor "Istre 1961" Mikel Lauzurica Evolet koji je na sjednici općinskog vijeća predstavio projekt trening kampa u Balama s četiri trening igrališta, dva terena prirodne i dva umjetne trave.

Prilikom potpisa predugovora o poslovnoj suradnji između Općine s jedne, i pulskog prvoligaša s druge strane, "Istra 1961" na ime garancije dobre volje uplatit će na račun Općine Bale iznos od sto tisuća kuna. Ako "NK Istra 1961" bude izabran kao najpovoljniji ponuđač, uplata tih sto tisuća kuna smatrat će se dijelom koncesijske naknade, no, ako odustane, općina Bale će zadržati taj iznos. (HINA)