City
VRTKO - RUKOMET U VRTIĆIMA Novosti

VRTKO - RUKOMET U VRTIĆIMA

25.01.2024

Od siječnja ove godine dječji vrtići Neven i Naridola zajedno sa svojim područnim odjeljenjima u Kanfanaru i Balama započeli su sa provođenjem projekta „Vrtko – rukomet u vrtićima“. Velika podrška projektu su Grad Rovinj - Rovigno, općine Kanfanar i Bale, te Ženski rukometni klub Rovinj - Club dl pallamano femminile Rovigno.

Projekt Vrtko je master plan Europske rukometne federacije (EHF) i Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) koji se provodi od prošle godine u vrtićima diljem Hrvatske. Prvi grad u Istarskoj županiji koji je uključen u projekt bio je Poreč, a od ove godine projektu su se priključili gradovi Rovinj, Pula i Labin uz podršku gradskih rukometnih klubova.

U projekt  je uključeno 115 djece iz pet vrtićkih mješovitih skupina dječaka i djevojčica, u dobi od 5 do 7 godina s područja grada Rovinja te općina Kanfanar i Bale. Program je potpuno besplatan za sve sudionike i provodi se u gradskim, općinskim i vrtićkim dvoranama pod stručnim vodstvom educiranih odgojitelja i kineziologa. Projekt će se provoditi do kraja 2024. godine. Cilj projekta je unaprjeđenja psihofizičkog razvoja djece s naglaskom na pokret uz metodičke vježbe s elementima rukometnog sporta.

                Osim gore navedenog projekta, naš vrtić njeguje važnost kretanja i zdravog stila života, pa se već godinama provodi sportski program integriran u desetsatni program. U program su uključene skupine djece od 4. godine do polaska u školu. Aktivnosti se realiziraju pod stručnim vodstvom stručnog suradnika kineziologa. Provedbom programa nastojimo potaknuti djecu da se i u slobodno vrijeme bave sportom i uključe se u neki od sportskih klubova ili udruga. Važno je također istaknuti da smo od prošle godine kao partner plivačkom klubu Delfin uključeni i u projekt „Hrvatska pliva“ koji se provodi i tijekom ove godine na gradskom bazenu u Rovinju.